Fietsen met de wind in de rug in Groningen zondag 19 aug.

Gesloten
Alie B
Berichten: 32
Lid geworden op: 03 mar 2012, 18:57
Provincie: Maak een keuze...

Fietsen met de wind in de rug in Groningen zondag 19 aug.

Bericht door Alie B »

[font=Comic Sans MS]19 aug 2012
Op de meest tropische dag van 2012 heeft onze groep christensingles de fietstocht gemaakt naar Lauwersoog. Het heet 'windmeerit' of 'fietsen met de wind in de rug'. Je stelt je voor dat de wind je voortduwt gedurende de hele reis.
Dat is niet uitgekomen. Het hoge drukgebied omringde ons zo ongeveer en dat betekent nauwelijks wind. Ja, we hadden de wind mee en de zon scheen ook dapper achter ons. Op deze bijzondere zondag in augustus starten we met:
Een kerkdienst.
Daarna snel op de fiets. Onze reis gaat langs het Reitdiep. Na de stad rijden we een eind over de dijk en dat ziet er prachtig uit. Aan de ene kant de grillig gevormde waterbedding van het Reitdiep en aan de andere kant het landschap met akkers . We ontmoeten ook een paar schapen onderweg die aangemoedigd moeten worden om ons er langs te laten. In Garnwerd kunnen we in de schaduw genieten van een terrasje met mooi uitzicht.
Verder gaat de tocht wat meer over de fietspaden die door het land gaan. In Electra nog een keer stoppen. Daar gaat een ijsje er goed in. En wat is het heerlijk om je hoed, je haar, je armen en je voeten nog te kunnen afspoelen met koud water!
Op het laatst is ook nog een stuk van de reis door bosgebied gegaan. De schaduw is zeer welkom want we willen nog wel flink doorfietsen, dan halen we de bus wel van 17.30 uur in Lauwersoog.
We zijn dan heel blij dat we terug naar de stad rijden in de touringcar met airco. Dat is ook helemaal het idee van deze 'windmeerit', je komt op een gemakkelijke en comfortabele manier weer thuis.
Moe en heel voldaan doen we ons in Groningen te goed aan een lekkere maaltijd buiten op het terras. Het voelt als een vakantiedag die goed is besteed. [/font]

Joleen F
Berichten: 22
Lid geworden op: 21 mar 2012, 10:56
Provincie: Maak een keuze...

re: Fietsen met de wind in de rug in Groningen zondag 19 aug

Bericht door Joleen F »

Hallo Alie,
Wat was het een mooie tocht hè?
Je hebt er een mooi verslag over geschreven.
Hartelijk dank.
Groetjes,
Joleen F

Gesloten