29-03-2008: Kookworkshop Oud-Hollands in Kantens (Gr.)

Gesloten
Hendrik Ritsema
Berichten: 251
Lid geworden op: 23 feb 2006, 17:43
Provincie: Groningen

29-03-2008: Kookworkshop Oud-Hollands in Kantens (Gr.)

Bericht door Hendrik Ritsema »

29 maart 2008 kwam een klein groepje ChristenSingles bijelkaar om mee te doen aan een kookworkshop met Oud-Hollandse kost.
Deze werd gehouden in het Groningse Kantens, een plattelandsdorp tussen de stad Groningen en de Eemshaven.
De kookworkshop werd gehouden in een voormalige brandweerkazerne.

Ook bij deze gelegenheid waren er weer nieuwe deelnemers die voor het eerst mee durfden doen met de activiteit.
http://www.christensingles.org/userpix/3_mar3_1.jpg
Nadat Marcella Gerretsen ons hartelijk welkom had geheten en we al enkele blokjes kaas en worst achter de kiezen hadden geschoven, gingen we even na drie uur aan de slag.
De kooktaken werden verdeeld over 4 groepjes van 2 personen.

Wat stond er op het programma:
Voorgerecht:
Tomatensoep (natuurlijk niet uit blik, maar van klaarliggende tomaten).
Hoofdgerecht:
http://www.christensingles.org/userpix/ ... ksem_1.jpg
Hete Bliksem oftewel aardappels met zure en zoete appelen of peren.
http://www.christensingles.org/userpix/ ... haft_1.jpg
Vijfschaft welke bestond uit bruine bonen, winterwortel, uien, aardappelen, zure appelen, ontbijtspek en rookworst.
Hachee met rode kool.
Nagerecht:
Broodschotel met appel welke bestond uit sneetjes wittebrood, eieren, suiker, geraspte citroenschil, melk, appels, rozijnen en geschaafde amandelen.
De rijstepap en vanillevla hebben we overgeslagen.
http://www.christensingles.org/userpix/3_snijden_2.jpg
Alle ingrediënten lagen al klaar en ieder was druk bezig met snijden van de groente en de verdere voorbereidingen.
Ook kwamen we erachter dat je saus niet kon inbinden door de maizena rechtstreeks in de kokende vloeistof te gooien.
Dit geeft nogal wat klonten in de saus. :D
we hebben het gered door de saus eerst weer door de zeef te halen en het opnieuw te proberen.

Dat het bereiden en zelf koken hongerig maakt bleek toen we om half zes aan tafel plaats gingen nemen.
Bijna elk gerecht in de schalen werd tot de bodem leeggegeten.
Toen we als laatste de broodschotel naar binnen hadden gewerkt was iedereen voldaan.
Tegen half acht verlieten wij de kookschuur en hebben nog een kleine wandeling in Kantens gemaakt, waarna we afscheid van elkaar hebben genomen en ieder huiswaarts keerde.

We kunnen terugkijken op een geslaagde activiteit vol gezelligheid waarbij ook de drie nieuwelingen zich al snel op hun gemak voelden.

Gesloten